Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A korhelyleves, vagy káposztaleves klasszikus újévi fogás, korhelyek számára készült lélekerősítő. Éppen ezért különös a hagyományos, kissé magyarosra sikeredett alaprecept ami hajlamos arra, hogy többet ártson, mint használjon.
kolbász szalonnával könnyen összevész a másnapos gyomorban, nem vidám gyomorrontással tetézni az Újesztendő első napján jellemző állapotot. Viszont ha azt vesszük, hogy a magyar szeret sírva vigadni, akkor méltán nevezhetjük a legfrappánsabb ételnek másnapra, kutyaharapásra szőr helyett, macskajajra gyógyírnek.
Hozzávalók:
30 dkg savanyított káposzta
15 dkg füstölt oldalas
15 dkg száraz kolbász, a csípősebbik fajtából
egy fél citrom leve
2 l víz
3-4 babérlevél egészben
tejföl
1 gerezd fokhagyma
fél fejnyi vöröshagyma
4 ek olaj
2 púpos ek liszt
3-4 csipet édesnemes pirospaprika
4-5 szem feketebors, egészben
só
A káposztát szűröben megmosom, lecsöpögtetem, és két liter vízben felteszem főni a babérlevéllel és a borssal, az apróra vágott oldalassal, és a felkarikázott kolbásszal. Puhára főzöm, közben folyamatosan pótlom az elforrt vizet.
Ha puhára főtt, gyorsan elkészítem a rántást: az apróra vágott hagymát megpirítom az olajon, hozzáadom a lisztet, és szaporán kavargatva simára dolgozom. Azután félrehúzom, belpasszírozom a fokhagymát, és meghintem a pirospaprikával. Azután fél deci jéghideg vízzel felöntöm, és simára kavarom. Ha megvan, hozzákeverem a leveshez, belenyomok egy fél citromot, megsózom, és már készen is van! Tejföllel és friss kenyérrel tálalom a meggyötört gyomroknak és lelkeknek.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
Gál Ede írta 1 hónapja a(z) Kovács Apollónia : Elvitték a cigányokat videóhoz:
Kedves Magdi! A Songbookon találtam. Elvitték a cigányokat ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!