Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyarnóta Előadók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Cserta Lászlóné
Magyarnóta Előadók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Bordás Cecília | 0 hozzászólás
A szilveszteri hagyomány azt mondja, hogy az év első napján az első étkezéskor lencsét kell enni. Ez a biztosítéka az új év sikerének, anyagi szempontból. Nem elég azonban a lencsét megenni, nem szabad kivinnünk semmit a házból és disznóhúst kell ennünk, aki előrekaparja a szerencsénket, és nem szabad szárnyashúsból ételt készíteni, mert az viszont hátrafelé kapar. A lényeg tehát, hogy figyeljünk oda mit eszünk.
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1
babérlevél, 1 hagyma, 1 evőkanál mustár, 1 púpozott evőkanál finomliszt,
1 dl tejföl, 2-3 virsli, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt
fekete bors, fél csokor petrezselyem
Elkészítés: A
lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután
leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, a
babérlevelet meg a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk.
Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük.
Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A
lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára
vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig
forraljuk.
Ajánlat: A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.
Elkészítési idő: 1 óra + a lencse áztatása
Forrás:www.meno.ro
|
|
Gál Ede írta 1 hónapja a(z) Kovács Apollónia : Elvitték a cigányokat videóhoz:
Kedves Magdi! A Songbookon találtam. Elvitték a cigányokat ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!